Drie wijzen, of koningen, uit het Oosten begroeten de pasgeboren Jezus in Bethlehem. Zij geven hem wierook, mirre en goud. In het Zuiden van Nederlanden in België gaan kinderen - verkleed als de drie wijzen - langs de deuren om Driekoningenliedjes te zingen. Soms wordt er een driekoningenkoek gebakken. In deze koek wordt een boon verstopt. Wie deze boon in zijn of haar stuk taart vindt, mag die dag de koning zijn.
Een opvallende ster wijst de drie koningen de weg naar een bijzonder kind, symbool van hoop en verlangen naar een nieuw begin. Wat geeft ons hoop en perspectief bij een nieuw begin?
Overal ter wereld vieren de mensen Kerstmis. Iedere cultuur kleurt kerst op zijn eigen manier in. We laten in deze les ons licht schijnen op het verhaal van de drie wijzen. Wijzen afkomstig uit drie werelddelen.
Zonder de drie wijzen uit het oosten had de rest van de wereld nooit van de geboorte van Jezus gehoord. Althans, zo gaat het verhaal dat bij Driekoningen hoort, dat op 6 januari wordt gevierd. Dus 6 januari is niet alleen de dag om je kerstboom weg te doen!
Animatiefilmpje van Schooltv - Clipphanger - vanaf 12 jaar