In de Bijbel lees je veel over dromen en visioenen. Jesaja bijvoorbeeld. Hij leefde in een donkere tijd en droomde over een kind dat ooit koning zou worden. Juist in de adventstijd lezen we graag zijn droom. Christenen zien in Jezus dat koningskind.
Een lessenserie waarin de leerlingen mee dromen over eigen dromen en die van een ander. Kunnen zij, net als Chagall, de Bijbel dromen?
Dromen dat het beter wordt. Doe je dat in je slaap of overdag? Helpt het als je er over droomt? Een les bij het verhaal van koning Achaz, die niet sliep, maar wel een droom van God kreeg.
Waar droomt het kindje Jezus van? De mensen en dieren in de kerststal denken het te weten. Kleuters worden in deze les uitgedaagd om met hen mee te denken.
Hoe een prentenboek over een meisje en een dinosaurus als basis kan dienen om samen met jonge kinderen te dromen over een fijne plek.
De profeet Jesaja ziet licht in het donker wanneer hij droomt van de geboorte van een koning. Welke namen passen daar bij? Passen die ook bij Jezus? En wat past bij jou?
Welke droom hebben de leerlingen? Komt die wel eens uit? En hoe zat het met de droom van koningin Maya over het witte olifantje? Kwam haar droom uit?
We dromen allemaal wel eens over een betere wereld. Het gedicht van Jesaja is een mooi uitgangspunt om in de adventstijd na te denken hoe die wereld er uit zou kunnen zien.
Wat is een droom? Waar komen dromen vandaan? Zit er misschien een engel in je hoofd als je droomt? Als je kijkt naar de schilderijen van Marc Chagall zou je dat bijna denken.